Damdrag på restaurang

Ikväll hade vi träff för vår Facebook grupp som fungerar som ett kvinnligt nätverk. Vi bestämde oss för att prova schackrestaurangen Dovas som ligger på Hornsgatan. Jag var lite nyfiken också då den skrivits mycket om den och visst är det ett fint och beundransvärt koncept med en träffpunkt för oss schackspelare.
 
Vi blev sju personer och det tycker jag är bra. Pia Cramling är alltid någon som ivrar för våra träffar och brukar ha ett program.  Den här gången berättade hon om sin resa till Saudiarabien och blixt-VM. Hon visade ett ett intressant parti därifrån samt en intressant ställning där Magnus Carlsen komponerade ihop en vacker matt med ett högst oväntat inledningsdrag.  Sedan gick det som på räls och angreppet bara växte fram.
 
Vi åt gott och hann prata en hel del. Verkligen givande och roligt och vad mycket det betyder att träffas så här.
 
Restaurangen kan verkligen rekommenderas och vi kommer att gå dit fler gången. Trevligt att de lånar ut schackbräden och nu på söndag anordnar de även en blixtturnering.
 
 
 
2 kommentarer
Mathias Johansson

Vad roligt tjejer ses så här i schacksammanhang. Min (forfarande mycket unga) dotter visar intresse för spelet, och jag hoppas att hon i framtiden växer upp i en schackvärld där damsidan vuxit sig större!
Vad heter deltagarna på bilden, om man fråga? Följer ju schack i allmänhet och känner igen många namn, men dock ej ansikten alltid.

Mvh Mathias i Oskarshamn

Svar: Hej Mathias, vad roligt att höra om din dotter och vi pratade just om detta igår hur vi ska få fler tjejer och damer att spela schack. Vi är inte så många just nu i Sverige. Det är synd med tanke på hur fascinerande schack är men går att ändra på. Här är namnen på schackgänget på bilden. Längst till vänster Pia Cramling, sedan jag, Paula Svensson, Emilia Horn, Maria Berg och Lucia Åkerlund.
Det är verkligen kul att kunna inspirera varandra för schack.

Hälsningar

Susanna
Susanna Berg Laachiri

Mathias Johansson

Tack för ditt svar. Din blogg är förträfflig!

Svar: Vad roligt att höra och stort tack för dessa ord!
Susanna Berg Laachiri