Kost och motion

Känns som jag har kommit in i sunda vanor och går nu på Friskis regelbundet samt äter bra kost. Känner att det minskar stresskänslorna och är glad att jag ändrat en negativ spiral.
 
Spelat en del på Chess24 i veckan som gick men känner att jag är för trött ibland på kvällarna. Idag har jag spelat en hel del och vilken skillnad att spela schack när man är pigg. Lika spännande som vanligt och jag gått igenom varje parti efteråt med datorn och lärt mig väldigt mycket.
 
Var väldigt nöjd nu efter senaste partiet då jag fick in en liten finess. Trodde jag och icke sade Nicke. Datorn visade på en helt annan möjlighet för motståndaren och det var lika spel och inget mer. Intressant!
 
Igår såg vi på en spännande film på Netflix och det handlade om några som var jagade av mördare i en skog. En av dessa brottslingar var schackspelare. Naturligtvis, håller jag på att skriva för hur många gånger ser man inte schack i filmer där man spelar i fängelset t.ex. I den här skogen tog schackspelaren fram sin dator för han var tvungen att vinna ett parti. Kanske en av anledningarna till att de som var jagade klarade sig. Det som får man ge en eloge för är att regissören hade en riktigt schackställning och det är inte alltid det är så i filmer.
0 kommentarer

Schack på lördagkvällen

Det har inte gått så bra för mig att spela på Chess24 senaste tiden och jag känner att jag behöver få inspiration och inte bara spela. Denna lördagkväll  bestämde jag mig därför att se på lite schackvideos.
 
Jag började med att se hur Daniel King visade några höjdpunkter från Blixt-WM och med Magnus Carlsens partier.   Mycket intressant och spännande och som jag skrivit tidigare är  Daniel King otrolig att lyssna på. Han är som en sagoberättare om man kan använda den liknelsen inom schacket.
 
Sedan fortsatte jag med Daniel Kings video om Capablancas teknik. Så lärorikt att se dessa ställningar. Jag roade mig med att stänga av videon på en av Capablancas ställningar och tänka att här finns absolut ingenting men desto mer intressant att slå på igen och se hur skickligt han manövrerade  ut sin motståndare och vann.
 
Jag håller med Daniel King och att det finns många likheter i Capablancas och Carlsens spel. De söker båda och visar på en enkelhet som samtidigt utmärkts av en djup förståelse.
 
Ska man prata om sagor så fascineras jag av Capablanca som lärde sig schack vid fyra års ålder genom att se sin far spela  Skulle vilja se den lilla fyraåringen spela och höra hur han tänkte.. Vilken talang!
0 kommentarer

Västgöta Open väntar

Känns så roligt att jag har en turnering att se fram emot!
 
Ikväll har jag anmält mig till Västgöta Open och tycker de har ett trevligt upplägg med spel i två dagar och 45 minuters partier.  Känns också bra att bo på Stadshotellet där man också spelar.
 
Väldigt längesedan jag spelade denna turnering och blir roligt att återse Skara.  Det jag minns mest lustigt nog är att jag reagerade på att kaffebrödet i ett konditori var så väldigt billigt i jämförelse med Stockholm.
0 kommentarer