Välbehövlig semester

Tillbaka igen efter en vecka i Spanien och har verkligen varit skönt. LIte besviken på vädret då det regnade när vi kom fram och inte varit så varmt som det brukar vara men det har ändå varit bra. Speciellt om man jämför med Sverige och usch vad kallt vid hemkomsten till Arlanda.
 
Skönt att få stanna upp ibland och en paus för vila och reflektioner.  Underbart att göra det och kunna äta lunch och se ut över havet.
 
Resan hem idag gick bra och enda problemet är att min flygrädsla har tilltagit genom åren och blivit värre. Inte direkt bra att jag har och alltid haft en viss förkärlek för spännande flygplansfilmer. Jobbigt märker jag när fantasin sätter igång.. Får nog välja lite andra filmer att titta på framöver.
 
Nu hemma i vardagen igen och det känns bra.  Schackträningen fortsätter och få se vilken turnering det kan bli närmaste tiden.
0 kommentarer

Alla mina goda föresatser försvinner

Varför ska det vara så svårt att träna schack kan man tänka.. Nu har jag varken spelat eller gått igenom ett parti på hela veckan och det är väldigt olikt mig.  Ett parti på chess24 brukar vara mitt sätt att koppla efter en arbetsdag men jag har helt enkelt inte orkat.
 
Mina goda föresatser med mat och motion har jag lyckats med men svårare med schack då det känns som hjärnan behöver vila efter en arbetsdag eller är det åldern som tar ut sin rätt.
 
Vi får se och jag ger inte upp utan reser mig efter ett " misslyckande".
 
Nu väntar en veckas semester och vi åker till Spanien. Ska bli underbart och jag tror promenader vid havet kommer att ge mig ökad energi.
 
Har ingen riktig schackturnering att se fram emot vilket jag alltid tycker är roligt men kanske det blir turneringen som Stockholms Schackförbund anordnar under Kristi Himmelsfärdshelgen. Den verkar riktigt trevlig.
0 kommentarer

Funderingar efter Finansschacket

Imorse var jag tidigt ute på stan och på plats på Oscarsteatern redan 7.30 på en powerfrukost anordnad av Unionen.  Föreläsare var Michael Kröger och en mycket bra och inspirerande föreläsning. Kände mig glad och harmonisk när jag åkte därifrån och vilket förmån det är att få gå på sådant.  En bra start på dagen!
 
Det intressanta var att han talade om att ge bara för att ge. Helt osjälviskt utan att förvänta sig att få något tillbaka. Hur ofta gör vi det egentligen och det är en vacker tanke. Märkligt nog var just detta, att ge för att ge, en kommentar på mitt blogginlägg för några dagar sedan om Finansschacket från läsaren Sune. Tankeväckande och något att ta till sig i livet i stort.
 
Apropå Finansschacket har jag tänkt på vilka fina förhållanden det var och vilken känsla att få äta en god lunch i lugn och ro när man spelar en schacktävling. Alltför mycket stress i många schacktävlingar och varför ska man inte kunna få en välbehövlig paus.  Hjärnan behöver paus helt enkelt och borde vara en självklarhet när man spelar en schackturnering.  Ibland tror jag helt enkelt att vi schackspelare är så fascinerade av schack och tycker det är så roligt att vi finner oss i saker andra människor skulle slå ifrån sig direkt.
 
Kom hem sent ikväll efter arbetsdagen och spelade ett parti på Chess24 men kände att jag var för trött. Kände på mig också att jag missade matt i några drag i partiet och mycket riktigt. Datorn räknade snabbt och obevekligt fram de exakta dragen.  Jag är ingen dator utan bara en lite trött människa just nu och valde istället att ta ut remischackar.
 
Fredag imorgon och helgen väntar.  Jag ska ta en sväng till Uppsala och spela med i en snabbschacksturnering på söndag och det ser jag fram emot.
1 kommentar