Elitkommitén gjorde bra ifrån sig i Elitserien

En mycket spännande upplösning av årets elitserie och grattis till Lund som blev årets svenska mästare!  
 
Ibland är det roligt att ha lite andra infallsvinklar när man ser en schacktävling. Eftersom jag är med i Elitkommitén och jobbar med olika frågor där var det glädjande att se vår ordförande Erik Malmstig besegra stormästare på löpande band. 
 
Började med en lång kampremi och en avvecklingskombination i ett slutspel med bonde under som gav delad poäng mot GM Urkedal med rating på 2514. 
 
Det måste ha gett rejält med mersmak då GM Sune Berg Hansen med rating på 2587 blev ordentligt utspelad och vinst för Erik.  
 
I sista ronden väntade den tredje stormästaren nämligen Normunds Miezis med lite " blygsammare" rating i form 2464. Känd som en farlig taktiker men vår ordförande lät sig inte bekomma  utan visade vem som ska stå för de taktiska finesserna i ställningen. 
 
I nedan ställning har Erik vit och får in en vinnande manöver. 
 
 
 
 
30.. Se6 !  En pjäs kastas in och skapar en oreda som vinner. 
 
30 - Txd3  31. Dxd3  Fanns inget försvar utan svart var tvungen att ge kvalité i en redan svårspelad ställning och vit vann så småningom.    
 
Mycket starkt att ta 2 1/2 av 3 mot sådant motstånd.  Lägg där till att en annan medlem av Elitkommiten, nämligen Pontus Sjödahl, tog 2 av tre och också spelandes på toppborden. 
 
Väldigt starkt och kul att visa att Elitkommitén kan göra bra ifrån sig på många olika sätt. 
0 kommentarer