Damdrag i Spanien

I onsdag kom Eva Jiretorn på besök till oss här i Spanien.  Eftersom Pia Cramling precis hade kommit tillbaka från Gibraltar och mellanlandade  ett tag i sin bostad i Spanien passade jag på att bjuda över henne på lunch.  
 
Lite roligt med en - visserligen liten - men sådan trevlig träff i vårt nätverk Damdrag.
 
 
 
Avslappnande småprat på balkongen i solen och tiden bara flög iväg.  Verkligen roligt och annorlunda att kunna träffas på detta sätt!  Nästa lördag är det en snabbschacksturnering på platsen där vi bor och tyvärr missade jag det så vi åker hem till Stockholm denna dag.  Nästa år ska jag ha bättre koll.  Vem vet, nästa år kanske i kan bli ett gäng svenska kvinnliga spelare som spelar denna turnering . 
 
Vi fortsätter också med vårt kvinnliga nätverk.  Nästa träff kommer att dröja till slutet på september då Pia ska deltaga i FIDES Grand Prix och så roligt att hon har fått denna möjlighet. 
 
Blev inte så mycket schack även om Pia hade med lite material.  Eva och jag kommer att ta igen det idag då vi ska lösa schackproblem tillsammans.  
 
Jag har min vana trogen kämpat varje dag att lösa problem men faller på att jag slarvar.  Det gäller att alltid tänka ut det bästa draget för motståndaren.  Jag startade bra med att lösa tre av tre men föll på den fjärde och det lyste en ilsket rött kryss på datorskärmen.  Nedan är problemet.  Inte så svårt och en trevlig lösning men jag missade  och gjorde fel dragföljd.  Vit drar och vinner. 
 
Hur stoppar vit svarts bonde ? 
 
 
 
 
 
Svar: 1. Sg3 !!  Sedan spelar man Kf5 följt av Kg6 med matt på f5 när svart tar dam.  Jag såg mattbilden men kastade om dragen och började med Kf5 men då räddar sig svart med g4 och det finns inte längre någon matt.  Inte nog med det utan svart vinner ! 
0 kommentarer