Snyggt spelat Nihal Sarin!

Idag var det dags för ett besök för att kolla på Rilton och måste säga att verkligen fina lokaler. Imponerande med så fin spellokal!  Så stort att nästan lite svårt att hitta men man lär sig och bra med luftig yta för spelarna.
 
Efter att ha följt Rilton på hemmaplan framför datorn var det lite roligt att se alla spelarna "IRL". Gjorde ett snabbt besök i kommentatorsrummet där Ulf Andersson och Jonathan Westerberg kommenterade partierna. Där var det full fart och många skratt. Kul att få möjlighet att själv få ställa frågor och lägga fram sina undringar över partierna.
 
Jag bad att få se om det 12åriga underbarnet från Indien kunde hålla remi mot Grandelius. Det var inte omöjligt menade Ulf Andersson och tillade samtidigt att lillgrabben försvarade sig bra. Det blev dock förlust för " lillgrabben" men han kan ha all heder av partiet. GMnorm hägrar naturligtvis men oavsett det är jag helt säker på att han kommer att gå långt inom schacket med tanke på att han bara är 12 år. Han gjorde ett konstigt drag i form av f3 som ledde till förlust. Kritiserades hårt av hans fans på Chess24 men det är jobbigt och tråkigt att försvara sig i sådana ställningar och kanske också tidsnöden spelade in.
 
En annan ung spelare från Indien, Nihal Sarin imponerade på mig idag. Efter ett snyggt kvalitetsoffer på d7 förde han partiet med säker hand till vinst som vit mot Matthew Larson från USA. Jag kom som publik med nedan ställning på brädet. Gjorde en snabb bedömning och tänkte lite ytligt att det blir nog remi med tanke på lite bönder kvar men efter några drag var vinsten ett faktum.
 

Här följde 45 hxg6 hxg6  46 Kf3! Kd5 47.Kf4 Txc2 48. f3 Tc4 49. Kg5 Tc3 50.Kxg6 Txf3 51.  Txf5 Ke4 och resten är ren tekniksak. Vit vann enkelt då motståndarens kung är helt avskuren.  Kan tyckas enkelt men jag är imponerad av det sätt som vitspelaren aktiverade sin egen kung och inte bara tog bonden på g6 utan vidare.
 
Kom lite sent till turneringen för jag ville kolla hur det gick för Pia och det var verkligen spännande att se och följa.  Många partier idag och Pia tappade sin ledning och slutresultatet blev plats fem. En fantastisk prestation att kunna hävda sig på det sättet i världseliten! Riktigt roligt och detta är något som låter tala om sig. Grattis Pia!
 
0 kommentarer