Nedräkningen börjar

I torsdags hade vi  träning med vår damgrupp och roligt nog ska många av oss spela SM.  Även jag och det var längesedan jag spelade SM.  Närmare bestämt år 2013 i Örebro.  Minns det så väl då jag blev dunderförkyld ,och bara värre och värre allt längre turneringen gick.  En pina att spela och nästa gång ska jag bryta en turnering om jag blir sjuk.
 
Ska bli roligt att spela och jag försöker hålla på med schack varje dag.  Jag spelar mycket på Chess 24 och löser även problem.  Risken med spelandet är att jag bara spelar partier och inte lär mig.  Jag behöver även titta på schakvideos och läsa schackböcker.  Hur ska man hinna? 
 
Mindre serier på Netflix kanske, samtidigt behöver man koppla av.  Idag har jag dessutom varit på ett tufft pass i form av cirkelträning på Friskis. Hur trött som helst och borde man inte bli pigg av motion ?  Inte helt lätt att få ihop alla pusselbitar.
 
Idag har jag kollat på ett parti av Paul Morphy, kommenterat på Schacksnack av Thomas Engqvist.  Som vanligt så pedagogiskt och bra och det finns många guldkorn att hämta på denna sida.  Det var intressant med frågan hur Morphy bäst skulle utnyttja sitt utvecklingsförsprång och lärorikt att gå igenom partiet.
 
Nu har jag som mål och ambition att hålla på med schack varje dag fram tills SM börjar.  Det är tufft när man jobbar men det måste gå på något sätt. 
0 kommentarer