Funderingar kring fyrspringarspel

Idag gick jag på nackmassage igen efter jobbet och det var två veckor sedan sist. Gjorde faktiskt en aning mindre ont och jag ska boka tid igen om två veckor för det är viktigt att följa upp.
 
Resten av kvällen har ägnat åt garderobsrensning och känns skönt att få ordning. Inser att jag har för mycket kläder och att det är dags att göra sig med en hel del. Man ska egentligen bara ha saker som man använder och det gäller ju egentligen även schackböcker.
 
Avslutade kvällen att se på ett av Nils Grandelius partier från pågående turneringen i Korsika. Han hade svart mot Gawain Jones och det var intressant för det blev en öppning jag har spelat en del träningspartier på internet mot en god vän.Fyrspringarspel är klart intressant och det var ju inte öppningen som gjorde att vit förlorade. Det är också intressant vad mycket som krävs för att hålla en ställning jämn och här fick Grandelius två oerhört starka fribönder i centrum i ett tornslutspel med för övrigt lika bönder. Skulle vara intressant att veta om man kan hålla remi där.
0 kommentarer