Damdrag i hemmiljö

Våra träffar med vår damgrupp Damdrag fortsätter trevligt nog. Ibland kan det bli lite uppehåll men stabiliteten finns där. Våra träffar behövs och är viktiga på många sätt. 
 
Den här gången blev det inte restaurang uten trevligt nog blev  vi inbjudna av Jelena Andric att komma hem till henne. Lyxigt att få äta så god mat och att kunna umgås i lugn ro.  Schackbrädet- som visade sig vara väldigt vackert utformat - kom naturligtvis fram.  Som vanligt hade Pia förberett en del problem med betoning på slutspel.  Det är något fascinerande att så få pjäser på brädet kan rymma sådan skönhet och rätlinjighet! 
 
Pia berättade också om sin seger i Deltalift Open senast och hur det kändes i sista partiet. mot Baadur Jobava.  Roligt när man hade följt partiet live att få höra tankarna kring de olika dragen och det var ju också en intressant variant i Trompovsky som Jobava själv kommenterade på sin blogg. 
 
Tiden flög iväg som vanligt och förutom schack hann vi med många intressanta diskussioner.  Vi var alla överens om att vi måste bli fler kvinnor som spelar i turneringarna.  Många av oss kommer att spela under SM vilket är bra.  Jag har själv anmält mig till Weekend andra veckan.  Lite synd att det inte finns någon kvinnlig spelare i mästarklassen. Tanken slog mig faktiskt idag när jag läste om utökade dispensmöjligheter för juniorer att varför inte göra något liknande för kvinnliga spelare.  Allt som kan locka en grupp i minoritet är helt enkelt bra och behövs. 
 
Apropå aktiva spelare så berättade Jelena att hon anmält sig till Sommarkampen i Uppsala som gick i helgen i Uppsala. Jelena som inte spelat på ett tag slutade på tredje plats och ett  mycket bra resultat.  Riktigt roligt! 
 
Jag hade själv gärna varit med i Sommarkampen om jag inte varit upptagen denna helg.  Ett fint initiativ att starta sådana turneringar och det märks ju verkligen att intresse finns bland  spelarna.  Inga prispengar men ingen startavgift.  Starkt att ordna en sådan sak !
 
Lägger ut några bilder från vår trevliga kväll tillsammans.  Där syns den goda maten som Jelena hade ordnat samt också en bild på Pia och Emilia där Pia är i färd med att visa sitt parti. 
 
 
 
0 kommentarer