En symbolisk bild och schack är för alla !

Det är nu en och en halv vecka sedan jag spelade schack senast vilket är ovanligt länge om man jämför hur det varit under hösten. Dock lugnet före stormen då jag spelar allsvenskan nu på söndag, lagmatch på måndag kväll och hösturneringen på tisdag kväll. 
 
Jag har tänkt lite på en bild som vår schackfotograf Lars OA Hedlund tog under Stockholmsmästerskapet i snabbschack i början av denna månad.  Jag visar bilden här nedan och det är första ronden och jag möter en junior från Wasa SK vid namn Tobias Östlund.
 
Det är en väldigt fin kompisition i bilden med tavlorna runt omkring och det svartvita formatet förmedlar på något märkligt sätt tävlingsmomentet starkare och stundens allvar. Förutom detta förmedlar också bilden hur viktigt och fint det är att schack är för alla. Alla åldrar ska få mötas och ska inte spela något roll om det är kvinnor eller män. Alla ska kunna ta del av schacket och det ska inte vara begränsat till några kategorier. 
 
Jag minns när jag var junior vad roligt jag tyckte det var att få spela i vuxenturneringar. Jag minns än idag hur Jolanta Dahlin - en mycket talangfull spelare som tyvärr gick bort vid 51 år ålder - berömde mitt spel då jag mötte henne.Sådant betyder mycket så mycket och att jag fortfarande kommer ihåg det är väl bevis nog.. 
 
Schack är för alla! 
0 kommentarer