Eleganta springardrag i Västerås Open

En vacker söndag denna första dag i oktober månad. Jag tillbringade första delen av dagen med att kolla på livesändningen från Västerås och den andra hälften ett besök på en indisk restaurang som har mycket god mat. En lyckad söndag med andra ord.
 
Igår fastnade några partier med fribönder på min näthinna och idag blev det springarens tur. David Nygren fick in ett förkrossande springardrag mot GM Stellan Brynell och tog en hedrande stormästarskalp.
 
Här är den intressanta ställningen i ett mycket dynamiskt parti
 
 
Svart har precis spelat  37. - Sh5  Som Ulf Andersson påpekade i kommentatorsrummet är det ett bra drag med två avsikter. Dels positionellt att ta sikte på rutan f6 där springaren står bra samtidigt fanns det en krydda av gift i draget. Det senare fick Stellan Brynell erfara. Efter svarsdraget 38. Txa6 kom svaret. 39. Sg3!!  Ett riktigt fint och elegant drag!  " Han måste offra damen på d4 men det är förlust" var kommentaren  från Ulf Andersson. Helt rätt och efter ytterligare några drag fick vit ge slaget förlorat.
 
I rond sju var det återigen dags för ett förkrossande springardrag av David Nygren då han mötte årets juniormästare  Seo Jung Ming som svart. Även här ett bra parti och intressant ställning.
 

Svart har precis slagit en bonde på g3 med sin springare och vit svarade 28. Tg1 ?  Återigen ett vinnande springardrag med 28- Se4 ! 29. De3 enda draget för att försvara tornet men det finns en hake. 29.-  Dxf4!!
Vit gav upp. På 30 Dxf4 blir det matt på g1. En mycket vacker mattbild måste sägas då alla pjäser jobbar maximalt.
0 kommentarer