Avslaget arrangemang för Stockholmsmästerskapet i snabbschack

Jag hade sett fram emot ovanstående turnering som visade sig bli en ganska seg historia tyvärr och väldigt avslagen. Förvånar mig varje år att det är så få deltagare med tanke på att det är i Stockholm.
 
Dålig marknadsföring tror jag är ett av skälen. Varken på Schacksnack eller Schack.se har man sett en inbjudan. Varför ?
 
En annan fråga jag ställer mig är att det var så svårt att pricka av spelarna. Personlig anmälan senast 13.30 men 14.30 hade spelet ännu inte kommit igång. Vad är problemet. Det är väl bara att pricka av spelarna på en lista när de kommer och stryka dem som inte kommer inom tidsgränsen.
 
Vi tar igen tiden, menade tävlingsledaren. Visst.. Det gjorde man på det sättet att man körde helt utan paus och det är vi spelare som blir lidande på detta.
 
En annan incident var att klockorna var felinställda första ronden !  Hoppas detta kan ses över till kommande år det inte alls flöt på bra.
 
För övrigt spännande partier som vanligt och jag spelade ett intressant parti i sista ronden mot en spelare som jag inte kände till och som spelade mycket bra i den variant jag håller på och studerar just nu.  Jag lyckades ta mig ur greppet och fick bra motspel men ville sedan inte hålla på och rycka i ömsesidig tidsnöd trots att jag var kvalité över.  Jag inbjöd till dragupprepning och var helt säker på att han skulle ta det. Förvånansvärt nog avböjde han inviten och gjorde istället ett drag som ledde till forcerad matt.
 
Grattis till Jonathan Westerberg som blev årets Stockholmsmästare !
0 kommentarer