En ställning som hämtat ur schackkavalkad

Som vanligt hinner jag inte med så mycket schack som jag vill under veckorna men nu är det helg och finns lite mer tid.  Jag kopplade av igår med en film på Netflix. Copycat som handlade om en seriemördare och var spännande och kan rekommenderas.  Den här gången var inte mördaren schackspelare som i förra filmen men däremot huvudpersonen som var krimolog schackspelare och brukade roa sig med att spela på nätet. En rolig scen där hon säger till en motspelare att sluta flörta och koncentrera sig på sitt drag istället..
 
Efter filmen såg jag på Daniel King på Youtube. Han hade samlat ihop en liten samling från Gibraltar förra året där man vann genom att tillåta en avdragsschack. Mycket intressant och fascinerande och det är roligt när man presenterar med ett speciellt tema. 
 
Apropå Gibraltar har det ju varit en fantastisk turnering som avslutats i dagarna. Jag önskar att jag kunde spela den någon gång. Extra roligt med Pias starka presentation och jag såg också en mycket trevlig intervju med henne igår. Ska kolla mer på turneringen i efterhand och finns mycket intressanta partier att gå igenom.
 
 
 
Ett torn brukar vara hjälplöst med förenade bönder men ska dessa dubbelbönder verkligen vara så farliga. Kan tänka mig vitspelaren förskräckelse när han vid draget börjar se djupare in i ställningen och upptäcka att det inte är så lätt och dessutom lite tid på klockan.  Finns en vinst som är studieliknande och som jag upptäckte men inte lätt att hitta.  Den som vill prova hänvisar jag till turneringens  hemsida.
 
 
 
0 kommentarer