Vilken sensation!

Läser om vinnaren av Grenke Chess Open blott 13-årige Vincent Keymer. Vilken otroligt prestation!
 
Jag är förvånad eftersom jag aldrig hört talas om honom tidigare.  Såg honom nu på Youtube och vilken sympatisk och ödmjuk utstrålning. Ett underbarn? Ja helt klart.  Intressant att höra honom berätta om sitt parti i sista ronden och försvarsdraget Ke6 tyder på djup förståelse.  Blir verkligen spännande att följa denna nya stjärna.
 
Såg en tysk intervju att han var tveksam till att spela i Grenke Classic nästa år men eftersom jag inte kan tyska vet jag inte varför. Nåväl det lär ju komma fram och han har sina skäl.  Varför rusa iväg när man är så ung.
 
Såg hans parti i näst sista ronden mot GM Gabor Papp med ca 200 mer i ELO.  Keymer visade ingen respekt utan gjorde nedan vad ställningen kräver.
 
 
 
 
Nämligen att slå sönder den helt.  Så skedde med med 26. Sxb7! Txb7 27. Lxc6
 
Vackert som en tavla. Vit står på vinst och Keymer visade synnerligen god teknik i partiet och vann komfortabelt.
1 kommentar
Sune

ang "tveksam till att spela i Grenke Classic nästa år " - så uppfattade jag det som att unge Keymer tyckte att de som spelar i huvudturneringen är så mycket bättre än han själv. Så han var tveksam till att propsa på att få spela med där..
Vilken kille!!

Svar: Aha och då förstår jag. Hans tränare kan nog få honom på andra tankar men vilken otrolig ödmjuk inställning. Blir roligt att se honom i hans nästa turnering. Som sagt.. Vilken kille!
Susanna Berg Laachiri