Trevlig intervju om veteranschack

I morse lyssnade jag på en mycket trevlig intervju med Sven-Olof Andersson om Veteranschack.
 
Ska jag vara helt ärlig har jag aldrig känt mig lockad att spela bland veteranerna även om jag haft åldern inne sedan länge. Kändes också lite konstigt när det var 50 år för kvinnor men inte för män. Varför det kan man fråga sig.. Blir vi äldre tidigare.. ? Nu är det ändrat så det är 50 år även för män.
 
När jag hörde intervjun och hur veteranerna kämpat för att få spela i egna grupper kände jag att jag ville vara med. Det är faktiskt roligt att spela i en mindre grupp när det gäller schack. Det kan vara något så enkelt som en weekendgrupp i SM och det skapar samhörighet och man får känslan av att lära känna varandra. Det behövs i schackets värld.
 
Jag hade hoppats att det skulle bli en egen grupp om SM-titeln för damer men nu blev det inte så av olika skäl. Jag spelar gärna i damturneringar men jag vet at många kvinnliga spelare föredrar att spela öppna turneringar. För min egen del hoppas jag på en egen grupp för SM i snabbschack för damer nästa år. Har varit väldigt trevliga och uppskattade turneringar de som varit tidigare.
 
Nu är jag anmäld till gruppen 50+ och blir spännande. Ser fram emot att spela denna helg på vackra Hasselbacken. En sådan inspirerande miljö är inte vardagsmat och förgyller schacket.
1 kommentar
Erik

Hej Susanna!
Lycka till i tävlingen.

Svar: Tack Erik,hemma igen och har precis analyserat mina partier och lärt mig mycket. Gick inte så bra som jag velat men en lärorik och mycket trevlig turnering.
Susanna Berg Laachiri