Intensiv schackhelg

Precis hemkommen efter en mycket trevlig turnering på Hasselbacken. Även om inte resultatet gick den väg jag önskade är det alltid inspirerande att spela i så fina lokaler. Lite för många bortsättningar från min sida och jag tror jag att jag kände mig pressad att jag har en sak inom jobbet jag måste bli klar med under helgen. Sådant påverkar och jag ska fixa detta lite senare ikväll. Nu har jag haft fullt upp med att gå igenom mina partier och vad roligt det är att analysera och få tid att förstå vad som hände.
 
Jag har lärt mig väldigt mycket när jag går igenom med datorn. Intressant verkligen! Bland annat ett tornslutspel som jag inser att jag tänkte helt fel i. Ska återkomma till detta.
 
Min motståndare i sista ronden frågade mig innan partiet om jag ångrade att jag spelat i 50+ och inte i Öppna gruppen. Det gör jag inte men det finns både nackdelar och fördelar. En klar nackdel är att jag blev lite utestängd vad som hände i öppna gruppen. Vi hade en liten egen värld för oss själva i rummet vi spelade i och det var en trevlig känsla som skapade lite mer samvaro. Mötte också mer jämna spelare än vad man kan göra i den öppna gruppen vilket jag tycker om. Jag ångrar inget förutom att jag önskat mer fokus och sluppit bortsättningar. Ingen rolig känsla som i ett av partierna där jag haft fint tryckspel i hela partiet och avslutar med att ställa tornet i slag på h1 när det står en löpare på g2. Min tanke var naturligtvis att göra Tg1. Ridå och nog ett trötthetstecken för så lite tid hade jag inte men jag är inte ensam.
 
Jag vill ge stort beröm till alla som arrangerat turneringen och en extra eloge till vår "egen" domare Jonas Sandbom som tog hand om oss alla med på lika kompetent och bra sätt som vanligt och såg till att allt flöt på bra. Noterar att alla grupper utom Juniorerna vanns av stormästare. Lars Karlsson vann säkert i min grupp och Juan Bellon firade sin plats på svenska listan med att ta hem titeln Svensk mästare för 65+.
 
16 damer slogs om titeln att bli svensk mästare för damer. Ganska många även om det kunde vara mer. Pia var helt överlägsen och vann inte bara titeln utan även en femteplacering i hela turneringen ! Jag har inte hunnit se så mycket på partierna men starkt imponerad av hennes försvarspel mot Nils Grandelius.
 
Extra roligt att vi fick några juniorer från Wasa SK och Anastasia Tolstoy gjorde bra ifrån sig med 4,5 poäng i detta starka sammanhang. Kul och säkert ett namn att lägga på minnet för framtiden. Lägger ut en bild på några av oss kvinnliga spelare precis efter den fina och pampiga invigningen.
 
0 kommentarer