Ibland får schacket träda åt sidan

Precis som rubriken säger är det ibland och jag har inte hunnit med så mycket schack sista dagarna. Jobbet och göra i ordning i hemmet har tagit en hel del tid. Så kan det bli men nu ikväll tog jag mig lite tid att gå igenom några ställningar från Daniels Kings Youtube klipp från tiebreak rond 3 i World Cup.
 
Trevliga ställningar och jag var faktiskt förvånad att man missade en del " lätta" saker på den nivån men det gamla talesättet att det är lättare att spela utanför brädet duger bra. Som Daniel King mycket riktigt nämnde att tidsnöd och press spelar ut sin rätt.
Daniel King är verkligen fantastisk på att kommentera schack. Han har verkligen allt där. Karisma, fokusering, kunskap och intresse.
Apropå att kommentera är det verkligen roligt att läsa om den satsningen Rilton gör. Verkligen bra tanke med två olika kommentatorsrum och också detta att publiken kan vara med på ett annat sätt. Roligt och jag gissar att det kommer att bli många stormästare med och även spelare som intervjuas. Spännande.
 
Jag håller helt med Sunes kommentar på Schacksnack att ta bort meningar som att " Jag förstår inte alls vad som händer här". Det ska man inte säga för det gillar inte publiken utan den vill ha en kommentator med tyngd och kunskap. Det farligaste man kan göra som kommentator är att vara rädd att säga fel eller inte hitta det " rätta" draget. Då har man för höga krav på sig själv och det blir inte bra. Improvisera och ta fram den kunskap man har. Det räcker bra för oss i publiken.
 
Ser verkligen fram emot denna sändning och även Rilton i ny fin spellokal.
0 kommentarer