Att tänka som en stormästare

På semestern nyligen ställde min mans son honom en fråga när vi alla var ute och åkte bil. Han har nämligen precis tagit körkort och undrade varför hans pappa inte följde reglerna alla gånger som körläraren hade präntat in hos eleverna. Jag tog mig friheten att svara eftersom jag kände att jag direkt kunde referera till schack.
 
Jag nämnde att det är precis som stormästare i schack. Vi vanliga klubbspelare måste följa reglerna men stormästaren har en djupare förståelse och därför vet de när de kan bryta mot reglerna och ändå få ett bra resultat.  Jag fortsatte med min förklaring till min mans son. " Din pappa har den förståelsen när han kör bil och därför kan han göra som en stormästare i schack. "  Behöver jag säga att svaret blev uppskattat av min man..
 
Jag brukar inte gilla engelska översättningar då jag tycker svenskan är mer än tillräcklig. Dock tycker jag thinking outside the box är ett ganska bra exempel. Det kan man göra i stort som smått.
 
Jag gjorde det i smått får man väl säga när jag köpte en panelgardin och använde den som bordslöpare till köksbordet. Det blev riktigt snyggt. Kan man använda en gardin som duk till ett bord. Ja med lite fantasi går det bra och precis som med schack är allt inte vad det ser ut att vara.
 
Idag har jag tillbringat lördagen med att fixa hemma och sett på World Cup. Bra sändning ! Jag håller med om vad Sune har skrivit på Schacksnack att något för oss i Sverige att ta efter. En man och en kvinna är idealiskt som programledare då det blir bra dynamik. Vidare ska man smycka studion med något så man ser vad det handlar om. Landskapsflaggor är en utmärk idé för ett SM.
 
Idag fick jag se Magnus Carlsen förlora oväntat och frågan är om pjäsoffret var korrekt eller inte. Jag ska se på intervjun med hans motståndare lite senare. Tråkigt slutdrag för vår världsmästare även om det bara är att gratulera vinnaren. Det blir ett spännande parti imorgon.
0 kommentarer