Negativ ton i Svd:s schackspalt

Söndag och helgen känns välbehövlig efter intensiva vardagar. Som vanligt hinner jag inte med så mycket schack jag önskar.
 
Jag spelar mycket sämre än jag brukar på Chess24 och i klara vinstställningar har jag svårt att knyta till säcken. Något psykologiskt hos mig själv och i sådana partier är det bra att låta en dator analysera. De gör skoningslösa drag och ser inga konstiga spöken. Igår råkade jag för första gången ut för massa okvädingsord på Chess24. De flesta människor brukar vara väldigt trevliga när de skickar meddelanden men inte denna gång. Jag skrev bara ett ord tillbaka. " Behave yoursefl! "Sedan blockerade jag honom. Enkelt och effektivt för jag vill inte ha någon konversation med sådana människor.
 
Läste Svd:s schackspalt i morse och slås av hur den så ofta tar fasta på negativa saker och vinklar därefter. Nu har "äntligen" Magnus Carlsen vunnit en turnering var första orden. Likaså beskrevs Nils Grandelius insats till en "beskedlig" 33.e plats. Hmmm.. Vilken skillnad mot Schacksnacks referat som lyfte fram att Grandelius spelade remier mot spelare i världsklassen. Mycket mer positivt och upplyftande!
0 kommentarer