Viktigt att träna den taktiska blicken

Idag har varit en mycket behagligt dag med pyssel hemma och god mat, sett på en spännande serie på Netflix och schack naturligtvis. Jag har börjat spela på Chess 24 och den är mycket bra och trevligt upplagd. Jag såg på Sigeman turneringen och samtidigt som jag chattade blev jag utmanad på ett femton minuters parti som jag vann. Tror den siten har mycket mer att erbjuda när man börjar kolla på kurser och träning.
 
Lite senare spelade jag ett parti där det var stenremi ställning men jag hade lite tid kvar och han vägrade ta remi och jag förlorade. Jag blev väldigt upprörd och skickade ett meddelande att så där gör man minsann inte. Är det så viktigt att få dessa rankingpoäng i en remiställning ? Å andra sidan - vilket jag tänkte när jag lugnat ned mig lite - är det så viktigt för mig och räcker det inte med att ställningen var remi. Bra att lära sig rycka på axlarna åt sådant beteende för de dyker upp även i andra former av livet.
 
Jag spelade ett annat mycket intressant parti som svart i skotskt och det uppkom en intressant ställning. Fick denna analys skickad till mig efteråt av min motståndare trevligt nog.
 
 
Här i tidnöden spelade jag ivrigt Tc8 och kände mig överlycklig att få byta torn men hade underskattat vits bönder och förlorade så småningom. Istället vinner det vackra och oväntade Sb4. Matt på sista raden är alltid ett tema att ta i beaktande. Som sagt att visst är det viktigt att träna den taktiska blicken !
0 kommentarer