Top 10 Magnus Carlsen

Känner att jag blir fokuserad när jag spelar mycket på Chess 24 och känns väldigt givande och spännande. Börjar få en bra koll över vilka öppningar jag behöver träna. Ibland har jag inga idéer alls och det är då det är viktigt att kolla på partier av bra spelare och lära sig ställningsförståelsen. Hur många gånger har jag inte kollat på en teorivariant och när jag spelar varianten i ett riktigt parti dyker massa frågetecken upp. Nu får jag den genomgången när jag spelar på Chess 24.
 
Någon gång ska jag spela en turnering där men jag vill undvika blixt då jag föredrar kvarts partier.
 
Har börjat kolla på Daniel Kings serie av fina avslut av Magnus Carlsen. Jag ska lösa ett sådant varje dag har jag tänkt. Första klippet var från ett parti där Magnus var elva år. ( !) Jag funderade och funderade men hade ändå fel lösning. Suck men tröstar mig med ett jag hittade ett avgörande trick i den riktiga dragföljden. Vi får se om jag lyckas bättre med problem nummer 2.
 
För mig som brukar vara kritisk mot Harry Schüsslers schackspalt på söndagar var det trevlig läsning idag. Ett ämne som höll ihop artikeln, nämligen att det ska gå snabbt. En beskrivning av Sigemanturneringen och ett parti av en av vinnarna, nämlgen Nils Grandelius när han slog Erik Blomqvist. Så ska det se ut när man komponerar en schackartikel. Jag gillar inte när man inte har med något parti av den som vinner en turnering, i en del fall kan man till och med ta med ett förlustparti.
 
Idag var en vacker sommardag och jag fick tillfälle att sitta och filosofera lite på en trädstam. Harmoni för själen.
 
 
0 kommentarer