TePe Sigeman Tournament

Ovanstående verkar vara en fantatisk turnering och vad roligt det skulle vara att kunna vara åskådare. Fin spellokal och ett lyft för svenskt schack. Det jag inte tycker är riktigt bra är att det bara är en person som kommenterar och inte flera i studion. GM Stellan Brynell gör att bra jobb med att analysera men det blir för tung bit att dra ensam. Det är ingen slump att det i de flesta sändningar från Chess24 är två personer som kommenterar. Vi är bortskämda med sådant och tänk om  till exempel  Anna Rudolf skulle varit med i studion. En liten iaktagelse ..
 
Spelarna är utvalda på ett lysande sätt och roligt med Erik Blomqvists vinst idag och att första ronden innehöll ett damoffer av Nigel Short. Övertygad om att vi kommer att få se mycket sprakande och dynamiskt schack de närmsta dagarna.
 
För min egen del kräver jobbet sin rättmätiga energi och jag har svårt att orka på kvällarna men försöker hålla igång. Lite varje dag är ju hemligheten och jag spelar mycket på nätet för att träna öppningar och löser även taktiska problem.
 
En sak är säker att tiden går aldrig långsamt när man är schackspelare!
0 kommentarer