Chess24 är en rolig plats att vara på

Trodde nog aldrig att jag skulle tycka det var så roligt att spela schack på nätet. På Chess 24 får jag möta jämna spelar till skillnad mot Chessbase Live där det var svårare. Speciellt om man som jag enbart vill spela kvarts partier då jag vill lära mig något av partierna.
 
Idag kändes det härligt att vakna utvilad och efter frukosten och morgontidning, där det var en väldigt trevligt schackartikel av Harry Schussler om kvinnliga schackspelare,  var det dags för ett schackparti. Jag tränar mycket e4 - e5 komplexet då det innehåller mycket taktik som är viktigt att kunna. Har faktiskt mött varianten 1. e4 e5. 2. Sf3 Sc6 3. Lc4 Sf6 4. Sg5 en hel del som svart. Första gången förlorade jag som en sten då jag inte insåg hur aktivt man måste spela för vit leder trots allt med bonde. Nu har jag lärt mig och vann detta parti i 20 drag och offrade t.om ännu en bonde.
 
Jag har spelat två partier med en god vän och det har varit mycket intressanta  som vi har analyserat efteråt och han har skickat mig analyser. Så otroligt givande!
 
Funderar på att uppgradera mig till Chess24 då jag avslutat prenumerationen på Chessbase.
 
Ska ta en promenad idag i det soliga vädret och härligt med en dag att improvisera lite.
 
Värt att sägas igen. Som schackspelare har man aldrig tråkigt!
 
 
 
 
 
0 kommentarer