Att vara schackskribent i en dagstidning

Tycker det är väldigt synd att schacket får så litet utrymme i våra tidningar. Vet inte hur det är med Dagens Nyheter men vet för längesedan när de hade schack varje torsdag. Inget märkvärdigt men lokalt refererat och resultat. Kunde t.ex stå om Lag-DM i Stockholm och det var roligt att läsa för oss schackspelare. Vet t.om en schackspelare som ville prenumererar bara på torsdagar men det gick naturligtvis inte. Schackprenumerant och det låter väldigt trevligt men man skulle knappast få så många tidningar..
 
Jag har Svenska Dagbladet och läser Harry Schüsslers två spalter varje vecka, en liten notis på fredagar och en aning större på söndagar. Vore det jag så  skulle jag lyfta fram det svenska schacket mer. Inget har t.ex skrivits om Sveriges medaljplats i VM för Veteraner nyligen som är historisk.
 
Jag skulle också leta mer efter roliga ställningar som tilltalar både nybörjare och de som håller på mer med schack. Sådant finns och idag får man se samma ställning överallt och varför inte leta efter det som är lite mer annorlunda.
 
Det var trevligt i dagens notis att skriva om att Emilia Horn vann över GM Thomas Ernst även om jag nästan tycker mitt diagram var roligare om jag ska vara ärlig. Synd bara när man skriver om en turnering som var i helgen att det inte finns utrymme att skriva om vem som vann och när den gick etc. Det är inte skribentens fel utan tidningen som borde lägga mer plats.
 
Apropå att lyfta fram schacket är jag glad över den fantastiska nyheten att Rilton kommer att läggas på det fina hotellet vid Centralstationen. Underbart och vilka möjligheter det ger! Också roligt att Erik Blomqvist och Anna Cramling inspirerade när de var med i ett teveprogram i samband med Rilton. Bra ambassadörer och visst har schack ett underhållningsvärde!
1 kommentar
Sune

Hej Susanna!

Trivsam blogg du har! :-) Gör mig glad.

När det gäller Sveriges medaljplats i VM för Veteraner, tror jag Harry som bäst håller på att förbereda sig för deltagande i 60+... Han platsar ju lätt där i vårt lag. Möjligen blir en av förberedelserna ett uppdykande i Blixt-SM.Vem vet? :-)Svar: Hej Sune, tack för så fina ord och det var roligt att höra. Du har nog rätt när det gäller Harry och ingen dålig förstärkning.. Det skrevs om medaljplatsen idag i Svd men tycker det borde ha lyfts fram mer med tanke på den starka bedriften.
Susanna Berg Laachiri