Spännande värre

En stor fördel när alla partier visas är att man kan följa spänningen i en hel match. Jag väljer därför ut åtta partier jag kollar på och det gör att man kan känna den extra dimension i ett parti som skapas när det är en viktig match för ett lag. Jag valde att följa de svenska mästarna SK Rockaden även idag. Jag kom in i matchen för att se en ren massaker på första bordet mellan Jon Ludvig Hammer och Baadur Jobava. Se nedan diagram.
Svart spelar här fåf'ängt 30 Lb2. Jobava smattrade blixsnabbt iväg sina svarsdrag som visade sig ha dödande kraft. 30. - Th1 31. Kf2 Dh4 32. Kf3 Th3 33. Ke2 The3 34. uppgivet Ingen bra början på matchen. Lars Karlsson såg ut att ha en bra ställning men kanske en synvilla för trots kvalité mer kunde det bli farlig. En finess som forcerade remi var helt rätt beslut. Erik Blomqvist offrade pjäs även i denna rond men inte lika forcerat och kanske kunde Tiger ha bjudit hårdare motstånd men fanns ingen tid på klockan för att fördjupa sig i ställningen. Efter en lång kamp slutade partiet remi. Thomas Engqvist förde partiet som svart mot med säker hand till vinst mot Anton Nizov och var aldrig hotad. Partiet avgjordes med en trevlig finess.
Här följde 43 - Td3 44. Td3 Sd3 45 Le3 Le4 46. fe4 Sb4 47. a3 Sc2 48. Lc1 Sd4 49. Uppgivet. Mycket illustrativ beskrivning av en stark springare mot löpare. Robert Bator hade länge en lovande ställning mot Inna Agrest och jag trodde nog partiet skulle gå mot en förlust för Inna. Speciellt också med en stark tidnöd för henne i ett tidigt skede av partiet. Dock fick Inna in några farliga kontringar och någonstans gick Robert helt fel och förlorade. Ett nyckelparti för Malmö som därmed gjorde att matchen slutade oavgjort samt en stark prestation av Inna som tog sin andra seger i detta sammandrag. I morgon blir det spännande värre då SK Rockaden får möta Team Viking. Än så länge ett oskrivet blad och imorgon vet vi vilka som blir årets Svenska mästare..
0 kommentarer