Hemligheten med schackträning

Efter en väldigt intensiv period med skrivandet har det varit lite stiltje på den punkten eftersom jag varit så trött på kvällarna.
 
Det är också en av anledningarna till att jag startade min blogg för att hitta balansen mellan jobb och schackträning. Hur ska man orka och vad är hemligheten?
 
Många säger att det är för att man blir äldre man orkar inte men jag undrar om det är så sunt att jobba intensivt en hel dag och med full fart. För at sedan slänga sig iväg till ett parti schack och ibland knappt hinna äta något. Spela i fyra timmar med press och sedan hem och oavsett hur partier har gått dansar schackpjäserna i huvudet. Dock är naturligtvis dansande pjäser efter en vinst att föredra..
 
I morse började jag dagen kl. sju på morgonen med att spela ett parti schack på Chess24 och jag vann ett trevligt parti. Synd att de inte har applåder där som på Chessbase. Vilken otroligt bra start på dagen att börja dagen med applåder.
 
Jag har tappat lite efter min träning inför NM i Växjö.Då löste jag problem efter problem och kollade alltid öppningar på Chess 24 efter partierna. Nu spelar jag mer planlöst och vill förändra detta. Jag har två roliga turneringar att se fram emot. Rincon i Spanien och Hasselbacken.
 
En sak är säker.. Schack är bland det mest spännande som finns!
0 kommentarer