Svenska damlaget imponerar!

Idag har jag följt OS i Baku och det är otroligt bra sändningar! Jag kan nästan känna känslan att vara där själv...
Det är verkligen spännande att följa partierna live med så bra kommentarer. Under pauserna visas också lite andra intervjuer och varierande inslag. Som t.ex den lilla nioåriga flickan från Tanzania som var med på sitt första os. På frågan om sitt mål med OS svarade hon utan att tveka att det var att bli bättre och ha framgång. Härlig inställning! På  frågan om hon hade fått se världsmästaren Magnus Carlsen svarade hon ja men förklarade också helt frankt att det var andra gången hon såg honom så hon var inte så imponerad längre. Undrar vad Carlsen tycker om det svaret men är ganska övertygad om att han skulle tycka det var en riktigt framåt liten tjej..
 
Många menar på att detta OS är ett av de bästa någonsin förutom krångel med säkerhetsregler. Den nya regeln att man måste säga till när man ska lämna spelhallen för att röka eller gå på toaletten har fått stark kritik. Det kan jag förstå och vilka hög krav det ställer på domaren som måste vara där hela tiden. En domare kan ju också behöva gå iväg naturligtvis men då måste en annan domare tillfrågas om assistans.. Som om inte schacket i sig själv var nog krävande..
 
Idag följde jag det svenska damlaget och stort grattis till segern mot Vitryssland ! Imponerande och laget var aldrig riktigt hotat såg det ut som.  Angelina kunde ha fått ut mer och Jessica räddade en besvärlig ställning till remi.
 
Inna gjorde ett riktigt fint parti och fick in ett kanondrag. Se bifogad ställning.
 
Här kom  21. Ta8 som en blixt från en klar himmel! Först såg jag inget alls men sedan dök den klassiska mattbilden upp med Se7 och offer på h7 om tornen tas.Mycket vackert och påpassligt!  Det är helt slut efter Dd7 och allt stämmer för vit.  21 -Dd7 22. Th4 Tb1 23. Kh2 ( Här ser man nyttan av draget h3 i drag 20 )
h6 24. Sf6  och uppgivet från svart.
 
Mycket snyggt spelat av Inna och en bra prestation av laget !
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer