Stressigt men avkopplande resa till Åland

Ganska stressig period för mig nu jobbmässigt och jag försöker disponera tiden på ett bra sätt. Som tur är tycker jag det är roligt men börjar känna att jag behöver semester men det dröjer lite ännu.
 
I helgen gjorde vi en resa till Åland och riktigt trevligt.Jag är lite rädd för havet och Ålandsrouten tilltalar mig att man ser mycket land. I januari reste jag med jobbet och då var det vinterlandskap. Nu fick vi se öar och skärgård i full sommarskrud. Mycket fint och rogivande att känna hur båten mjukt åkte förbi samtidigt som man kunde låta sina egna tankar fara iväg och filosofera lite.
 
Vi var borta en dag men kändes som vi varit borta så länge fascinerande nog.
 
SchackSM har startat och verkar vara stor schackfest i Uppsala och kul att kunna se sändningarna på webbTV. Hur gjorde man förr i tiden kan man fråga sig.. Att man stod ut men då var det fantastiskt nog att kunna se ett livebräde..
 
Schack är verkligen något som trotsar alla regler ibland och i förrgår stod Jonny Hector på klar vinst mot Nils Grandelus. Den sistnämnde hade en löpare som var helt ur spel men som ödets ironi var det den löparen som avgjorde partiet till sist och Hector förlorade. Igår trodde man nog att det skulle bli inledning på två nollor för Jonny Hector då han missad en enkelt skenoffer från Hans Tikkanen. Ställningen såg ut att vara i ruiner men det krävs mycket för att vinna ett parti och Tikkanen underskattade Jonnys mattangrepp. ( Det ska man nog aldrig göra ...) Han förde lite våghalsigt bort damen från händelsernas centrum vilket kostade partiet. Snygg mattbild på slutet! Att stänga in en kung är alltid trevlig och att få avgöra med ett vackert stilla drag. 
 
  
0 kommentarer